sporten – gezond eten – in shape – fit – @judithevelien

Ik had het weer eens zover laten komen. Ben ik goed in. Maar ik ben er dus ook best goed in om dan resoluut den welbekende ‘’halt’’ toe te roepen. En zo geschiedde het.

De knoop werd doorgehakt

Omstreeks de 16e van februari werd die gevreesde knoop doorgehakt. ‘’Welke dan?!’’ Hoor ik je bijna hardop denken. Ja, die ene. Je weet wel, die knoop die je heel effectief kunt bestrijden met wat dumbells en wat bijbehorende oefeningen. Natuurlijk was dat niet het enige. Ik ben een sucker voor alles wat glimt van de suiker en de vettigheid, dus ook daar moest ik wat aan gaan doen. Of nou ja, iets in laten.

Ieder pontje gaat door het mondje

Lang verhaal kort: Dat wat de spiegel mij liet zien, dat stond me niet aan. Ik barstte uit mijn voegen en ik kwam op een punt dat ik me daar niet lekker meer bij voelde. Dan kan ik blijven miepen, klagen en zielig zijn, maar dat zorgt er niet voor dat ik weer strakker in mijn velletje kom te zitten. In diëten geloof ik niet en ook uithongeren spreekt me niet aan. Nou spreken bewuste keuzes en meer bewegen mij ook niet direct aan.

”Wat zou het toch heerlijk zijn als niet ieder pondje door het mondje ging en dat iedere keer wanneer ik weer op de bank neerplofte er iets van die overtollige kilo’s gewoon oplost in het niets en dat ik dan met het verorberen van een complete chocoladereep en een zak chips, bonus kilo’s verlies. ”

Judith Evelien


Helaas, zo werkt dat niet. Daar hoef je geen hoog geleerde voor te zijn. Ik heb vaker met dit bijltje gehakt, tja, welke vrouw eigenlijk niet. Ik weet daarom dus ook dondersgoed dat ik ervan op ga knappen als ik me toch even inspan. Ik wilde me weer lekker voelen in mijn lichaam en me energieker voelen. Vol frisse tegenzin ging ik er dan toch voor. Binnen enkele weken merkte ik al verschil en zat ik in een lekkere flow. Het was ook makkelijk vol te houden voor me en kostte me waarachtig maar weinig moeite. Die frisse tegenzin bleek helemaal nergens voor nodig en de drempel die ik over moest is ook veel minder hoog gebleken dan ik in de eerste instantie in had geschat. Goed bezig Sjaak!

De weegschaal liegt alleen maar

De innige band met onze weegschaal heb ik verbroken, want die liegt toch alleen maar. Ook al liet de spiegel het tegenovergestelde zien en gaf mijn lichaam mij talloze signalen dat ik goed op weg was. Ditmaal verwelkomde ik de centimeter. Deze laat namelijk veel accurater het resultaat van al dat harde werken zien. Nee, ik ga geen before en after foto delen en nee, ik ga ook niet delen hoeveel centimeters ik ben verloren. Want ik wil dat ik dat fijne gevoel van mezelf krijg en niet uit de bevestiging van anderen. Tuurlijk deel ik met trots mijn resultaten met een enkele vriendin, maar daar blijft het bij. Het is altijd leuk om aangemoedigd te worden. Alleen probeer ik deze aanmoediging deze keer meer bij mezelf te zoeken. Want uiteindelijk gaat het erom hoe ik mijzelf voel en ik hoe ik naar mezelf kijk. Dat is iets wat de laatste jaren steeds meer mijn prioriteit is. Bevestiging en gezien worden is altijd fijn, maar het ultieme is natuurlijk als ik dit allemaal uit mezelf kan halen. Ik komt alleen op de wereld en verlaat ook alleen deze wereld, ik bent dus degene waarmee ik altijd oké moet zijn.

Dit is mijn geheim

Ik zit er nu al ruim 3 maanden goed in en ben ook van plan dit lekker vol te houden. Wat mijn geheim dan is? Dat zal ik nu puntsgewijs uit de doeken doen. Ik zal mijn eetschema eens uitgebreid toelichten en daarna zal ik mijn work-out-schema per dag omschrijven. Wie weet heb je er wat aan en houd jij het net zo goed vol als mij!

Zit je er klaar voor? Komt ‘ie:

‘’Minder vreten en meer bewegen!’’

Judith Evelien


Ha, dat is vast eenvoudiger dan je dacht hé? Voor mij werkt dit in ieder geval… voor zolang het duurt en dan is het weer afwachten tot het moment dat ik mezelf weer een schop onder mijn hol moet geven en weer die welbekende knoop door moet hakken.

Toch behoefte aan wat concrete tips? Lees ook:

Ik ga er weer voor: Sporten en gezond eten!
Ik ga er weer voor: Sporten en gezond eten! Vijf weken verder
Ik ga er weer voor: Sporten en gezond eten! 8 weken verder


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Volg mij dan ook op Instagram: @judithevelien


@judithevelien – afvallen – weer in vorm – fit

2 Replies to “Poging 1001: Sporten en gezond eten”

  1. Ja, Chris komt ook nog eens lezen…
    Is er nog iets van je over gebleven intussen 😉 ?
    Goed bezig hoor!!
    Ik was ook enthousiast begonnen, maar het is weer een beetje (erg) ingestort, dus mocht je nog een schop over hebben: mijn kont is beschikbaar…. (oh, dat staat weel een beetje vreemd… 😀 )

  2. Gezellig dat je meeleest! Er is nog genoeg Judith over voor iedereen hoor! Maar wel weer lekker in shape en beter in mijn vel. Klaar voor die schop? Komt ‘ie….
    Gewoon lekker weer oppakken wanneer je er klaar voor bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *