Ken je dat? Dat je jezelf op een goede dag eens goed in de spiegel bekijkt en je afvraagt hoe die rugrollen daar komen? Als ik nog eens verder kijk, vallen twee uitzwenkende heupen ook ineens op.

Waar komen die nou weer vandaan dan? Vorig jaar was ik nog zo goed bezig en had ik binnen een mum van tijd kortemetten gemaakt met deze zeer prominente aanwezige lichaamsdelen.

De maat is vol!

Een tijd lang houd ik mezelf voor dat ik met een maatje meer ook prachtig ben. En, ‘Hallo, ik heb 3 kids op de wereld gezet hoor’, was ook een mooi excuus. Maar als dat ene leuke jurkje me niet meer zo flatterend staat en het daarom maar links laat liggen, is ineens de maat vol. Ha, leuke woordspeling! Nee, ik was toch niet zo blij met mezelf als ik mezelf voor probeerde te houden.
Daarom was het weer tijd voor pas op de maat…eh plaats! In het nieuwe jaar gaat het roer om, zo besloot ik voor mezelf. Tot die tijd mocht ik mezelf nog volstouwen met alles wat los en vast zat en daarna was het afgelopen met de pret. En zo geschiedde dan ook.

Een kater zonder drank

Ik kan me nog heugen dat ik me de vorige keer zwaar ellendig voelde en echt af moest kicken van de suiker. Maar liefst negen dagen lang werd ik geteisterd door een venijnige hoofdpijn en doorliep ik de worst kater ever. Het voelde alsof ik iedere nacht flink door had gehaald met een flinke hoeveelheid aan sterke drank. Het was écht afzien die eerste twee weken! Ik heb zelfs op het punt gestaan om het daadwerkelijk flink op een zuipen te zetten. Ik bedoel, als je je toch al zo voelt, kun je je net zo goed écht een stuk in de kraag drinken. Toch? Maar ja, die calorieën hé? Beter van niet…

Hallo motivatie!

Op de tweede dag van het jaar kon ik geen appelflap, oliebol of anderlei ongezonde rotzooi nog luchten of zien. Mooi. Daar waar het me de vorige keer nog een hoop moeite kostte om zoetigheid te weerstaan en ik daar ook nog een grote drang

naar had, daar kon ik nu niet wachten om alleen nog maar groen ogende consumpties tot me te nemen. Nee, niet die groene snoepkikkertjes. Die eerste dagen kwam ik daarom dan ook moeiteloos door. Die had ik in the pocket! Nu natuurlijk volhouden en nog maar even genieten van al die uitzwenkende lichaamsdelen, want over niet al te lange tijd vertrekken zij mee met de noorderzon… voor zolang het duurt en dan begin ik gewoon weer opnieuw! Denk ik…

Zo houd ik mezelf gemotiveerd

1 Voor mij gaan voldoende beweging en bewust eten, hand in hand. Sporten is voor mij echt een stok achter de deur om niet te (veel te ) snoepen
2 Ik gun mezelf één guilty pleasure, voor mij is dat Redbull (Heul slecht…I know. Maar ik drink wel light. Nóg slechter….I know…)
3 Ik kies een sport of vorm van bewegen die ik ook echt leuk vind
4 Ik maak gebruik van een stappenteller. Daarmee kan ik zoveel aflezen en het houdt de motivatie om het target, in aantal stappen/ beweging, te behalen

5  Ik gun mezelf een cheat day en doe dat dan ook op een dag dat ik er moeite mee heb om niet te snoepen in plaats van een vaste dag in de week af te spreken. Want dan zul je net zien dat ik die ene dag geen zin heb in iets te snoepen. Erg handig zijn de kleine uitdeelzakjes chips/ snoepjes of what ever you like. Dat maakt het makkelijker om met mate te snoepen. Mezelf af en toe wat gunnen, helpt me om gemotiveerd te blijven en het haalbaar te houden. Het moet natuurlijk ook wel leuk blijven! Lekker eten is een van de geneugten des levens en dat hoort erbij
6 Niet zo leuk, maar wel effectief: ik maak een before foto. Zo kan ik na verloop van tijd het resultaat zien
7 Compromissen sluiten: verjaardagsgebak weeg ik tegenover elkaar af. De ene verjaardag wel een stuk taart, de volgende weer niet. Heb ik overdag eens gezondigd? Bye, bye dat koekje bij de thee ’s avonds. Niet dat ik thee drink en daarmee dus ook geen koekje bij de thee eet… maar goed….om maar even een voorbeeld te noemen. Continu die compromissen sluiten houden mij scherp en helpt me om bewust te blijven kiezen en eten.

Lees ook hoe het verder ging:

Ik ga er weer voor: Sporten en gezond eten! Vijf weken verder
Ik ga er weer voor: Sporten en gezond eten! 8 weken verder


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Vergeet dan niet op de ‘Follow us’ button onder dit artikel te klikken!


4 Replies to “Ik ga er weer voor: Sporten en gezond eten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *