Vlak voor de kerstvakantie van start ging, werd mij gevraagd wat onze plannen waren. Enthousiast verkondigde ik dat er geen plan was en dat ik hoopte op zo min mogelijk!

Een bijna ijzige stilte en een ongeloofwaardige blik volgden. Oké, dit was dus blijkbaar niet het juiste antwoord. Verbaasd werd verondersteld dat ik zeker een geintje maakte. Euh, niet dus. Tuurlijk zouden we vast nog wel ergens een dagje wat leuks gaan doen. Maar buiten dat vond ik het eigenlijk wel druk genoeg met al die feestdagen die ook in die relatief korte vakantie zaten gepropt.

We hebben het al druk genoeg

Hoezo moeten we onszelf ieder weekend en iedere vakantie opleggen om zoveel mogelijk de hort op te gaan? Dat doen we buiten de weekenden en vakanties om toch ook al? De kinderen moeten iedere dag naar school, drie keer in de week opvang, zwemles en sociale gelegenheden. Papa en mama werken zichzelf een slag in de rondte en rennen van hot naar her om het logistieke bedrijf (kinderen daar brengen/ ophalen waar ze moeten zijn) lopende te houden. En dan heb ik de keren dat onze meiden ziek werden, de studiedagen en stakingsdagen van leerkrachten nog niet eens meegerekend.

Ik mag graag een beetje rellen

Mogen we gewoon even lanterfanten die paar vrije dagen die we hebben? Geen plannen en gewoon even niets? Of vallen we dan buiten de verwachtingen van de maatschappij of voor die pictures perfect op social media? Over die laatste twee elementen kan ik me overigens totaal niet druk maken. Ik vind het niet erg om dingen op mijn eigen manier te doen en vind het zelfs wel leuk om op zijn tijd die vreemde eend in de bijt te zijn of ergens lekker tegenin te gaan.

Dit gaan wij doen

Nee hoor, wij gaan lekker luieren, films kijken, de kinderen mogen zoveel met de tablet als ze willen, we lassen pyajamadagen in, we gaan pas naar bed als we onze

ogen niet meer open kunnen houden en doen dan de volgende ochtend een poging tot uitslapen, we gaan pas douchen als we gaan stinken. Of misschien ook niet. Wij koken alleen wanneer we daar zin in hebben, snoepen tot het glazuur van onze tanden springt en we gaan alleen naar buiten als we daar zin in hebben. Als klap op de vuurpijl brachten papa en mama de kinderen ook nog eens een dag naar de opvang! En weet je wat we op die kinderloze dag deden? Precies niets! Op de feestdagen na, geen verplichte nummertjes voor ons.

Regels zijn er om te breken

Oh, ik heb nog nooit zo uitgekeken naar een weekje lekker vervelen! Verveling prikkelt de creativiteit. Al vermoed ik dat die creativiteit het ook wel even welletjes vond en besloot ook een weekje vakantie op te nemen. Ik ben gewoon moe van het niets doen! En dat is lang geleden kan ik je vertellen. De kinderen genoten van de tijd die we samen doorbrachten en de regels die stuk voor stuk aan onze laars werden gelapt. In het nieuwe jaar zoeken we zoetjes aan dat ritme wel weer op. Happy new year!


Op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Vergeet dan niet op de ‘Follow us’ button onder dit artikel te klikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *