Er zijn van die wondjes of pijnlijkheden die in wezen geen fluit voorstellen, maar wel gemeen pijn kunnen doen. Ze laten je sidderen zodra het je overkomt. Het haalt het slechtste in je naar boven en vaak kun je je zelf ook wel voor je kop slaan omdat ze je dikwijls overkomen uit onnozelheid.

Zo is dit een hele smerige

Wanneer je, je teen stoot ga je door de grond. Zeker wanneer dit je kleine teentje is. Oei, ja…die voel je wel! Dit gebeurt veelal door haast of simpele onbenulligheid. Negen van de tien keer had dat teentje ongedeerd kunnen blijven.

Auw…dat was mijn tong…!

Net zo suf, maar minstens zo venijnig…. Je brandt je tong of je verhemelte. Auw! Je was net iets te gulzig en/ of te enthousiast. En voor je het weet zit je met een zere bek! Om even in die zere bek te blijven, wat dacht je van bijten op je tong. Gloeiende! Hoe kreeg je dat nou voor elkaar?! Of…een hap uit je wang! Ja, dat gebeurde mij onlangs maar liefst vijf keer achter elkaar, onder het genot van een verfrissend kauwgompje. Woest spuugde ik dat onschuldige kauwgompje toen mijn mond uit. Met een niet nader te benoemen verwensing erachteraan. Niet dat dit hielp. Want mijn wang voelde nog steeds aan alsof het een ritje door de vleesmolen had gemaakt. Gelukkig genezen ongemakken in je mond relatief snel! Maar toch….grrrr!!

Nog meer ellende in- en rond je mond

Dan hebben we het nog niet eens over aften of die lullige wondjes in je mondhoek(en) gehad. In de volksmond hoor je vaak dat dit door vitamine tekort zou komen. Eet maar eens een sinaasappel wanneer je van doen hebt met die akelige dingen in je mond. Geen aanrader! Toch is het niet wetenschappelijk bewezen dat dit door vitamine tekort komt. Het kan ook door gebitsproblemen, slechte gebit hygiëne, door een besmetting of door een bacterie of virus komen. Meestal blijft de oorzaak onbekend. Wat de oorzaak ook mag zijn, gewoon niet tof om deze ellende in je mond of mondhoeken te hebben. Wist je trouwens dat aften besmettelijk zijn? Nu dus wel!

Haastige spoed is zelden goed

Laatst schoot ik iets te snel de deur van de school van mijn meiden door. Je weet wel, zo’n deur met zo’n drukbalk ervoor. Bij het indrukken van die balk schoot het topje van mijn duim eronderdoor en deze bleef even haken. Met als resultaat een joekel van een bloedblaar! Tenminste, het voelde aan als aan joekel. In werkelijkheid viel dit alleszins mee en ging het maar om een klein plekje. Toch deed het gemeen pijn!

At last but not least

Wat dacht je van kloofjes op je hand of je vingers. Oei, die vervloek ik echt! Als je één kloofje hebt, kun je er donder op zeggen dat er nog tachtig volgen. Mijn hele hand- of handen voelen dan uiterst pijnlijk aan. Oh, wat verwerp ik die dingen toch!  Een sneetje door scherp papier. Ook al zo geniepig. Alleen al de gedachte aan deze vervelende wondjes doen mij huiveren. Wat te denken van een sneetje/ wondje onder je nagel of als je je elleboog stoot en die zogenaamde ‘telefoon’ gaat. De lijst van kleine ongemakkelijke, suffe, domme wondjes en pijntjes is eindeloos. Size doesn’t matter wat dat aangaat, want ook (of juist?) die zogenaamde kleine, onschuldige en niet noemenswaardige wondjes, kunnen je vreselijk tarten!


Wil je op de hoogte blijven van nieuw leesvoer? Vergeet dan niet op de ‘Follow us’ button onder dit artikel te klikken!


2 Replies to “Wondjes waarvan je door de grond gaat!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *