gepersonaliseerd drukwerk – drukwerknodig.nl – mokken – tegels

Toen ik werd benaderd door drukwerknodig.nl met de vraag of ik er interesse in had om wat van hun producten te testen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik mocht zelf kiezen welke producten dat dan zouden zijn. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan, want de keuze was reuze. Nee, sorry… mega!

Een boek af laten drukken bij drukwerknodig.nl

Ik heb een voorliefde voor het ontwerpen van mokken. Dus die keuze was snel gemaakt. Maar ik was in de luxe positie dat ik nog wat uit mocht kiezen. Zo ben ik ook dol op het ontwerpen van allerlei invul/dagboeken. Ik maakte bijvoorbeeld al het welbekende ‘’Ik krijg zakgeld en ik spaar voor…’’ boek. Daar kan ik me echt helemaal in verliezen. Nou wil het toeval dat drukwerknodig.nl ook de mogelijkheid heeft voor het afdrukken van boeken.

Ook studenten kunnen hun hart ophalen bij drukwerknodig.nl

Van hardcovers tot softcovers van ringband tot een geniet exemplaar voor extra genot. Leuke woordspeling. Houd ik ook van! Je kunt gebruik maken van allerlei specificaties en je hebt toegang tot een uitgebreid handboek voor het uploaden en aanleveren van je werk. Je kunt je bestand drukklaar aanleveren, maar je kunt er ook voor kiezen om je bestand voor een meerprijs te laten controleren. Het is maar net waar je hulp of begeleiding bij nodig hebt. Voor de studenten onder ons: je kunt ook je scriptie af laten drukken.

Ik ontwierp een tegel

Net toen ik besloot dat dat mijn tweede keuze zou worden, zag ik vanuit mijn ooghoek dat er ook de optie is om je eigen tegel te ontwerpen. Resoluut besloot ik daarom dat dat boek dan maar even de boekenkast in moest, want tegeltjes maken is voor mij een soort van tweede natuur. Ja, het maken van die boeken ook. Het was kiezen tussen twee kwaden!

Tegeltjes maken is voor mij een soort van tweede natuur. Ja, het maken van die boeken ook. Het was kiezen tussen twee kwaden!

Judith Evelien


Leuke woordgrappen, woordspelingen en quotes. I love it! Voortvarend koos ik een van mijn favoriete quotes en sloeg ik aan het ontwerpen van mijn eigen tegel. Je hebt keuze uit twee tegels: Tegeltje 15×15 HD vanaf €9,88 of Tegeltje 15×15 standaard vanaf 6,75. Voor beide varianten geldt dat je bij de bestelling vanaf 5 tegels een volumekorting krijgt. Ik koos voor de tegel 15×15 HD. Het verschil tussen deze tegeltjes zit hem in de resolutie, de afwerking van de HD tegel is glans en bij de standaard tegel is dit mat en de HD tegel is waterbestendig en de standaard tegel niet.

Het ontwerpen gaat heel makkelijk

Het online editing programma was makkelijk in gebruik. Je wordt stapsgewijs door het ontwerpproces heen begeleid en je kunt je tegeltje op allerlei manieren decoreren. Of juist niet. Net wat je voor ogen hebt. Je kunt zowel je eigen PDF bestand aanleveren als ter plekke een tegeltje ontwerpen met een online editing programma. Je kunt ook van beiden wat doen. Een beetje van jezelf en een beetje van drukwerknodig.nl.

Ik maakte een tegel met een bitmoji

Ik besloot dat ik mijn quote wilde ondersteunen met een bitmoji. Een wat? Dat is een soort van avater van jezelf. Een ava…wattes? Een getekende profielfoto. Zo duidelijker? Nou lijkt het net of ik helemaal hip & happening ben, maar niets is wat het lijkt hoor! Het is in ieder geval net even wat anders dan een traditionele, Delfts blauwe tegel en net even wat persoonlijker. Kijk maar naar het resultaat, dan begrijp je wat ik bedoel en dan zie je ook hoe leuk dat is!

tegel – drukwerknodig.nl – quote – lijfspreuk

Je kunt er overigens ook voor kiezen om een foto te gebruiken en deze van tekst te voorzien en/ of te decoreren. Trouwens, niets ten nadele van die Delfts blauwe tegels hoor, want daar blijf ik dol op. Niets zo leuk om je eigen spreuk of quote terug te zien op zo’n tegel. Tenminste, dat vind ik!

Het online editing programma van drukwerknodig.nl is heel makkelijk in gebruik

Ik maakte een PDF bestand van mijn ontwerp en kon deze vervolgens moeiteloos uploaden. Na het uploaden van het bestand heb je nog de mogelijkheid om je ontwerp te verkleinen, te vergroten of bij te snijden. Eigenlijk zijn alle opties mogelijk, het lijkt net een smartphone! Je kunt er alleen niet mee bellen. Leuk je tegel op met, kaders, cliparts, filters en teksten. Wanneer de resolutie tijdens het bewerken te laag uitvalt, krijg je hier een melding van. Je krijgt ook een melding wanneer de kans op witranden bestaat. Zo kun je je ontwerp goed aanpassen aan het formaat van de tegel. Als je toch niet tevreden bent met je ontwerp kun je deze met alle gemak ook weer zo verwijderen en een nieuw ontwerp maken en uploaden.

Voeg een QRcode toe aan je tegel!

Je kunt zelfs een QRcode toevoegen. Ik hoor je denken; ‘’Ja leuk en dan?’’ Nou, als je een tegeltje cadeau doet aan iemand, dan kun je bijvoorbeeld iemand zijn favoriete liedje toevoegen die met een mobiel gescand en geluisterd kan worden. Dat vind ik echt wel een leuke aanvulling! Hoe dan ook, ik kan hier dus helemaal in opgaan. Ik vind dit zo leuk om te doen. Het resultaat maakte mij ook enthousiast. Wat was het leuk geworden! De afbeelding was precies zoals het voorbeeld. Duidelijke kleuren en de letters goed leesbaar. Dit smaakt voor mij naar meer. Ik kan hier echt mijn creatieve ei in kwijt. Persoonlijk vind ik dit soort dingen ook erg leuk om cadeau te geven bij speciale gelegenheden. Ik doe dit weleens in plaats van een kaart, zodat iets echt een blijvende herinnering blijft.

Let even op bij het afronden van je bestelling

Bij het afronden van je bestelling kun je kiezen voor een tegelhanger of  tegelhouder. Dit is mij helaas ontgaan, daardoor werd mijn bestelling zonder tegelhouder geleverd. Jammer! Dus als  je een tegel bestelt en je wilt hier graag een tegelhanger of tegelhouder bij, let dan even extra goed op, je ziet deze optie erg snel over het hoofd en het is jammer wanneer je sublieme tegel of briljante quote niet kan shinen zoals je voor ogen had.

Een mok maken bij drukwerknodig.nl

Ik mocht ook nog een mok ontwerpen. Dat kwam goed uit, want ik was nog op zoek naar een leuk en uniek cadeau voor de juf van mijn jongste dochter. Daar had ik al een leuk idee voor in mijn hoofd. Ik maakte zelf een ontwerp waar ik een PDF bestand van maakte. Ik wilde een voor- en een achterkant. Je hebt keuze uit verschillende formaten, ontwerpen/ formats en kleuren en je kunt ook nog voor een magische mok kiezen. Bij deze mok wordt het ontwerp pas zichtbaar wanneer het in aanraking komt met hitte. Ik koos voor Mok met foto XL.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Ook dit online editing programma is heel gebruikersvriendelijk en je kunt het zo bont, kleurrijk en sprankelend maken als je zelf wilt. Liever wat meer ingetogen? Dat kan ook! Met cliparts, filters en teksten kun je je mok verfraaien en personaliseren. Dubbelzijdig of enkelzijdig? Maak je keuze maar. Wanneer je resolutie te laag is, krijg je hier een melding van. Ik had als achtergrond bij mijn ontwerp gekozen voor een hartjespatroon. Later kreeg ik via de klantenservice het bericht dat de hartjes niet helemaal uit de verf kwamen. Ze bleken niet goed door te lopen en ik kreeg de vraag of ik nog verder wilde met dit ontwerp of dat ik het aan wilde passen.  Ik koos ervoor om het ontwerp aan te passen en liet de hartjes weg. Natuurlijk best jammer, maar vele malen beter dan dat ik de mok zou ontvangen en dan teleurgesteld zou zijn over het resultaat. Erg netjes dat ik de keuze nog kreeg om het ontwerp kosteloos aan te passen.

mok – drukwerknodig.nl – zelf ontwerpen

Er is nog meer verkrijgbaar bij drukwerknodig.nl

Naast tegels en mokken is er nog veel meer keuze uit allerlei drukwerk. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, flyers en roll-up banners.

Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor unieke relatiegeschenken, cadeaus, promotiemateriaal of gepersonaliseerde items? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van drukwerk.nl en haal je hart op. Waarschuwing vooraf: het is lastig een keuze te maken, want zoals eerder gezegd; de keuze is reuze!

Lees ook:

Eigen publicaties


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Volg mij dan ook op Instagram: @judithevelien


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.