corona – vaccineren – onderscheid – medische apartheid

Er zit me een klein beetje iets dwars. Een ietsiepietsie beetje maar. Het klinkt misschien wat raar, maar ik ben jaloers. Jaloers op corona. Huh?! Hoor ik je denken. Het zit zo, corona mag namelijk alles en die mag bij iedereen. Of je nou een prik hebt gehad of niet, ook zonder toegangsbewijs of coronapaspoort mag corona gewoon bij iedereen. Want deze maakt geen onderscheid. Die zal het echt worst wezen of jij een prikje hebt gehad of niet. Al heb je er 100 te verstouwen gehad. Maakt hem echt geen flikker uit! Of haar, of het? Ik wil namelijk niet discrimineren. Dat doet Covid19 ook niet…

Met een prik ben je schijnveilig en onschendbaar

Veel zogenaamde weldenkende, slimme en intelligente mensen doen dat wel! Want als je een prik…wat een k*twoord,… hebt gehad, dan ben je schijnveilig en onschendbaar! Heb je nog geen prik van de cactus gehad, berg je dan maar, want dan ben je een potentieel gevaar en moet je gewoon opzouten. Zonder pardon word je buitengesloten en ben je niet meer welkom. Het liefste nergens meer. Ik vind corona geloof ik nog de meest intelligente van deze zieke driehoeksverhouding.

‘’Ik vind corona geloof ik nog de meest intelligente van deze zieke driehoeksverhouding.’’

Judith Evelien


Dus, laat mij maar corona zijn. Dan ben je van al het gezeik af. Is daar ook een pasje voor? Deze zou ik in tegenstelling tot die lelijke coronapas, met alle liefde laten zien. Dan hebben mensen respect voor je en gaan ze wel een stapje opzij. Dan ben ik onverwoestbaar. Even ‘’Boeh!’’ roepen en het schrikeffect is compleet. Uitschakelen kun je me niet, dus ik heb vrij spel. Och, wat benijd ik corona toch! Lijken de maatregelen toch een spoortje effect te hebben? Dan muteer ik me gewoon tot een nog gevaarlijkere variant. Of ik doe alsof en roep dan nog eens heel hard ‘’Boeh!’’ met een brute ‘’Grrrr!!’’ erachteraan. Dat zal iedereen leren. Hoe meer prikken er uit worden gedeeld en men zich veilig waant, hoe meer me dat triggert om me op een nog gevaarlijkere manier te manifesteren. Sterker nog, ik zou de mensen die gevaccineerd zijn als een nog grotere uitdaging zien. Juist hen zou ik flink te grazen nemen, want met mij valt nou eenmaal niet te sollen! Ik ben niet tegen te houden. Door niets of niemand. Ook niet door iemand. Niemand dus. Als twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen. Corona is die derde. Volgens mij wordt er vooral ingezet op symptoombestrijding, spekken van de staatskas en meten met twee maten om zo weer die staatskas te spekken.

‘’Volgens mij wordt er vooral ingezet op symptoombestrijding, spekken van de staatskas en meten met twee maten om zo weer die staatskas te spekken.’’

Judith Evelien


Nee, zo komen we er wel hoor!? Zie je de contradictie in deze zin? Zo is het ook bedoeld. Dat virus maakt geen onderscheid, waarom doen mensen dat dan wel? Geprikt, niet geprikt… Het zou corona een rotzorg zijn, het grijpt je toch wel. Een groot deel heeft een dubbele vaccinatie in zijn donder, een ander groot deel heeft al covid doorlopen, dan zou je denken dat we toch al een eind op weg zijn met die groepsimmuniteit? Daar ging het toch ook om? Of??

Al was ik drie dubbel gevaccineerd

Eind september is het zo ver, dan moet je dat verrekte groene vinkje hebben, anders word je zonder pardon buitengesloten en mag je nergens meer binnen. Deze dwang vergroot mijn weerstand voor die prikken alleen nog maar meer. Al was ik 3 dubbel gevaccineerd, ik zou nooit een zogenoemd coronapaspoort voor toegang overleggen. Nog niet zo lang geleden was er een discussie gaande over de privacy van het medisch dossier en nu zou je bij iedere openbare gelegenheid met een coronapaspoort moeten zwaaien om binnen te komen?! Dat gaat niemand geen reet aan. Noem me maar koppig. Dat ben ik ook.

Er is meer in het leven

Het gaat tegenwoordig alleen nog maar over coro…uche, uche…na en die kloten prik. Er is meer in het leven dan dat hoor. Bijvoorbeeld welke jij hebt gehad. O, nee, dat gaat daar ook weer over. We kunnen het ook eens hebben over de echte belangrijke dingen in het leven, denk dan aan wat voor werk je doet? Ah, je bent teststraat medewerker. Hoe heet je eigenlijk? Ga weg! Heet je echt Corona? Oh, Carola…excuses! Je drinkt graag kovid…eh koffie? En Corona gaat er ook goed in? IJskoud is ‘ie het lekkerst he? En sporten? Wat voor sport doe je? Go Fit? Klinkt een beetje als….haha, je weet wel! Val je op mannen, vrouwen, ben je bi of val je op mensen? Wat zeg je nou? Je hebt een innige relatie met Covid19? Error! Zonder dat je er erg in hebt, burgert dat virus aardig in en wordt het onderdeel van ons dagelijkse leven.

Binnenkort staan we allemaal weer op gelijke voet

Binnenkort kun je nog een belangrijke vraag aan dit rijtje toevoegen, namelijk; ‘’hoeveel’’ heb jij er gehad? Want, newsflash: over een tijdje moet je een 3e, 4e, 5e, 6e, 7e, 8e, 9e, 10e shot in je harses en dan staan we allemaal weer op gelijke voet. Eerdaags kortingsbonnen in je brievenbus en groepskorting in je mailbox, stapelkorting en 2+2 gratis voor iedereen! Ik zag laatst een nog mooiere deal voorbij komen! Een gratis menu bij je vaccinatie bij een lekkere, ongezonde, vieze, vette fastfoodketen. Komt je weerstand mooi tegemoet. Maar dan die met de betekenis van aversie. Beetje krom wel hé? Wel een prik of geen prik, corona pakt je toch wel! Oké, zullen we nu dan weer normaal tegen elkaar doen? Be like corona, maak geen onderscheid!

”Be like corona,
maak geen onderscheid!”

Judith Evelien

Lees ook:

Buitengesloten worden


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Volg mij dan ook op Instagram: @judithevelien


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.