mama appelsap

Geschokt was ik, toen ik eens goed luisterde naar de tekst van het liedje van K3; ”Toverkracht”. De titel verraadt al waarom ik ben geschokt. Trek de eerste twee letters en de rest van het woord maar eens uit elkaar. Verbijsterend! Arme To en het wordt nog veel erger wanneer ze in koor en uit volle borst zingen dat iedereen To heeft verkracht! Schaamteloos…

Maar dat was nog niet alles

Iets dergelijks hoorde ik ook de eerste keren bij een liedje van diezelfde meidengroep. Bij het liedje ”Kusjesdag”. Je hoeft geen geleerde te zijn om te raden wat ik daarin hoorde. Gelukkig was dit iets wat ik gewoon verkeerd verstond en was de lading beduidend minder zwaar dan bij het voorgaande voorbeeld. Nou ja, gelukkig? Het zou het liedje een heel stuk minder saai maken! Nog iedere keer wanneer ik het kusjes-liedje hoor, blijf ik stug aan die associatie denken en ik blijf het blijft uitermate grappig vinden. Sorry…

Er was nog meer!

Als ik dan toch zo lekker op dreef ben, wanneer het liedje van Take That – Back for good, de ether in dendert,  dan pikt mijn oor warempel een Nederlandse zin op. Een niet al te aardige wel te verstaan. ”Houd je bek voorgoed”, is wat ik eruit haal. Hoe vaker ik het liedje hoor, hoe overtuigender ik het vind klinken. Inmiddels zing ik het dan ook in de Nederlandse variant mee!

Ik sier de hoofdrol in vele liedjes

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de ontelbare liedjes waarin, ik, met een beetje fantasie, de hoofdrol sier. Neem dat ene nummer van Meatloaf – Paradise by the dashboard light. Deze beste man had nog nooit eerder een meisje die er beter uit zag dan Judith. Hé! Dat ben ik! ”Never had a girl, looking any better than Judith”. Het feit dat het om de Engelse woordjes ”You did” gaat, dat negeer ik gewoon. Bijna in ieder Engelstalig liedje passeert er wel een variant van deze zogenaamde ”You did” AKA Judith, de revue.

The Backstreet Boys houden ook onvoorwaardelijk van me

Neem The Backstreet boys – As long as you love me: ”I don’t care who you are, where you’re from, what Judith….”  Daar is ‘ie weer hoor! Oké, het is dan niet zo’n pareltje als bij Meatloaf, maar het gaat om het idee natuurlijk. Dit zijn slechts twee voorbeelden maar ik hoor het werkelijk waar overal!

En jij? Ken jij nog een paar pareltjes?!


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Volg mij dan ook op Instagram; @judithevelien


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *