Wat leuk dat je Judith-it hebt gevonden en dat je even een kijkje komt nemen! Als je van lezen houdt, dan ben je hier op het juiste adres, want bloggen en schrijven is wat ik het allerliefste doe! Je zult hier blogs vinden in verschillende categorieën. Op zoek naar leuke links & things? Ook daar heb ik ruimte voor ingeruimd. Onder het kopje ‘gastblogs’ vind je mijn blogs voor website4mama en ongeveertig. Tevens wil ik deze ruimte ook gebruiken om af en toe eens een talent of onderwerp in het zonnetje te zetten, met: ‘Op De Praatstoel’. Dus heb jij iets te vertellen of wil je iets delen? Laat het me weten!
Ik schrijf vaak met een knipoog, maar ook rauw en intens. Je zult ook met enige regelmaat een vleugje humor en sarcasme in mijn schrijfsels vinden. Als je hier een beetje tegen bent bestand, dan kun je hier je hart ophalen!

Biografie in een notendop

Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Wat ik ook wel samenvat als KOPP-zorgen.

Kopp-zorgen zei je?

KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Ook ik ben een voormalig kind van een ouder met psychische problemen, dat maakt mij nu een KOPP-volwassene. Ik ben opgegroeid met een moeder met psychoses en depressies. Nadat mijn moeder uit het leven stapte, kreeg ik zesentwintig jaar geschiedenis op mijn bordje gesmeten. Ik ondervind aan den lijve wat een enorm taboe hierop rust. Niemand zou in stilte mogen lijden, en dus heb ik er mijn missie van gemaakt om de stilte te doorbreken! 

Maar ik heb nog veel meer te melden

Ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden, allerhande verwonderingen, hersenspinsels, dingen uit de media die mij raken en dagelijkse beslommeringen of juist niet zulke alledaagse beslommeringen.

Passies: Schrijven en fotograferen
Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! 
Guilty pleasure: Redbull en vloeken
Dromen: zijn er om te ontkoesteren
Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’

Wie is Judith(it)?

Ik ben Judith en mijn tweede naam is schrijven. Al van ukkepuk af aan, is schrijven het liefste wat ik doe. Lezen daarentegen? Dat is niet zo aan mij besteed. Huh? Ja, gek is dat hé? Dat heeft alles te maken met het feit dat ik dyscalculie heb. Dyscalcu…wattes? Het broertje of zusje van dyslexie. Daardoor verwerk ik informatie net iets anders dan een gemiddeld persoon. Automatiseren gaat ook anders, of juist helemaal niet. Waardoor ik dus vaak dingen vergeet, niet onthoud, kwijtraak en moeite heb met overzicht bewaren. En natuurlijk kan ik maar moeizaam uit de voeten met cijfers. Dan druk ik me nog bescheiden uit. Met letters heb ik totaal geen moeite. Gelukkig maar!

Ik ben de mama van drie dames. De oudste komt uit 2012, de middelste uit 2014 en de jongste uit 2016. Het houdt me van de straat! Ik ben niet getrouwd, maar al wel een eeuwigheid samen met de liefde van mijn leven. Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening en ik werk nu vier dagen in de week op een kinderopvang. Een druk, maar veelzijdig bestaan. Naast moeder zijn en werken, schrijf ik me een breuk. Momenteel schrijf ik voor website4mama, voor Ongeveertig, Met Zonder Ouders en voor Textbroker. In de nieuwsbrief op mijn werk lever ik vaak een creatieve bijdrage met mijn schrijfsels. Ook zet ik me in als vrijwilliger voor Labyrint In Perspectief als e-service ondersteuner. Daarnaast schreef ik een heus boek, Koppzorgen! Daarmee kwam een langgekoesterde droom uit. I did it! Of… Judith-it

Je vindt mij ook op Facebook & Instagram:

Facebook: judithit & koppzorgen
Instagram: @judithevelienGerelateerd leesvoer:

Wat is een KOPP-kind?
Dyscalculie bepaalt zoveel meer dan ik wil
Boekrecensie: Dit is dyscalculie
Website4mama
Ongeveertig
Boek: Koppzorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *