Het ondenkbare is gebeurd. Het is echt gebeurd! Verkoudheid is een immens taboe geworden. Hoesten, keelpijn en snot. Ook allemaal taboe. Uit den boze! Verkoudheid bestaat eigenlijk niet meer. Nee, alles is nu corona tot het tegendeel bewezen is. Tot in den treuren. Het gaat zelfs zo ver dat er het afgelopen griepseizoen nog geen enkele officiële griepmelding is gemaakt. Alles is corona, zelfs als het geen corona is, dan wordt er gewoon zo’n draai aan gegeven dat het wél corona is.

Nieuwe normaal? Ammehoela!

Het ergste vind ik dat mijn kinderen nu angstig worden voor snotneuzen. En dat terwijl dit onderdeel is van de ontwikkeling van hun weerstand en immuunsysteem. Snottebellen en kinderen gaan hand in hand. Alleen niet meer in de wereld van nu. Overigens nog wel in mijn wereld hoor. Laat daar geen misverstanden over bestaan. Echter wordt het soms best lastig om dit geen issue te laten zijn in mijn wereld en in die van mijn kinderen, want helaas houd je de maatstaven van de huidige maatschappij best lastig buiten de deur. Als je naar school gaat, werk hebt of op welke andere wijze ook deelneemt in deze maatschappij… dan heb je helaas ook te maken met het nieuwe normaal. Nou ja, normaal? Noem het abnormaal of paranormaal… maar ik geloof niet dat ik de wantoestanden van het afgelopen jaar als normaal kan bestempelen!

Nou ja, normaal? Noem het abnormaal of paranormaal

Judith Evelien


Zo stond ik vanochtend met mijn wederhelft over de mogelijke snottebellen en de rauwe keel van onze oudste dochter te discussiëren. Ze stond er die ochtend mee op. Omstandigheden waardoor ze nu thuis moet blijven en haar een schooldag door de neus wordt geboord. Of nou ja, bleef het maar bij slechts één schooldag! Nu gaan alle alarmbellen af en mag mijn kind zich pas weer op school vertonen nadat ze met een wattenstaaf in haar neus hebben lopen poeren en een zogenaamde negatieve uitslag op corona heeft. Geen test? Dan pas weer naar school als kind 24 uur klachtenvrij is. Bam! Gestraft zul je worden voor je snottebellen en het opbouwen van weerstand!

De brainwash heeft effect

Nog niet zo heel lang geleden gooiden we een pakje tissues in d’r schooltas en was er geen vuiltje aan de lucht. Die tijd is voorbij en ik vrees dat die tijd nooit meer terugkomt. Beteuterd stond mijn meisje vanochtend voor mijn neus. Zich van geen kwaad bewust en geschrokken door mijn verhitte reactie. Ze deed slechts wat er van haar werd verwacht. De brainwash heeft effect op haar. Ja, zo noem ik het inderdaad. En ik zal het nog eens herhalen: het is een brainwash! Onze premier heeft zich 0 keer laten testen, oh wacht even…volgens mij deed hij dit laatst toch maar eens voor de vorm. In de politiek geleden sowieso andere regels. Dat schijnt namelijk een of ander superras te zijn waar corona niet op afkomt. Dat zaakje stinkt, dat zal corona wellicht ook denken.

Testen heeft toch geen zin als je geen klachten hebt?

Onze kinderen kunnen straks wekelijks wel getest worden, deze week is het een snottebel, volgende week een hoestje en die week erna? A never ending story. Ooit was dit een hele normale gang van zaken en hoorde dit bij opgroeien. Geloof mij maar, binnenkort wordt er ook preventief getest, als ze nog geen klachten hebben. Maar wacht even? Testen heeft toch geen zin als je geen klachten hebt? Weer kunnen we een discrepantie toevoegen aan de oneindige lijst van tegenstrijdigheden in maatregelen die alleen maar langer lijkt te worden. Wellicht een goed idee om ieder kind gewoon een tienrittenkaart voor de teststraat te geven? Tienrittenkaart? Maak er gewoon een onbeperkte rittenkaart van. Net zo makkelijk! Als we dan toch lekker op dreef zijn, doe dit gewoon voor iedere inwoner van Nederland. Ik ga patent aanvragen op dit idee, dan pik ik ook nog een graantje mee uit deze waanzin.

Stress om niets

Al probeer ik onze dame er nog zo van te verzekeren dat verkoudheid niet erg is en ze er niet bang voor hoeft te zijn, een aanzienlijk deel van de wereld reageert er wel heel spastisch op. Nadat ze op was gestaan ebde die rauwe keel binnen afzienbare tijd weer weg en had ze nergens meer last van, het bleek toch meer een kriebeltje te zijn. Zo dringt de waanzin toch ook ons huis binnen. Onze veilige nest. Discussies en stress om keelpijntjes en verkoudheidjes. Serieus?!

Vroeger gingen onze discussies over het dopje van de tandpasta.

Judith Evelien


Nee, grapje…dat is minstens zo zinloos als discussies voeren over verkoudheid. Maar, we hadden in ieder geval discussies die ergens over gingen. Alles is corona, zelfs als het geen corona is. Een ordinaire verkoudheid of griep bestaat niet meer of is op zijn minst verdacht.

@judithevelien – corona – maatregelen – waanzin

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Volg mij dan ook op Instagram: @judithevelien


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.