‘Oké, dat is dus niet helemaal realistisch.’ Roep ik geërgerd uit als ik dat achterlijke spotje over een maandverband weer voorbij zie komen. Ik zie mezelf echt niet in allerlei elastische bochten wringen wanneer ik zo lek ben als een mandje. Ook niet als ik er van verzekerd ben dat mijn maandverbandje het allemaal keurig doorstaat. En al helemaal niet met zo’n gemaakte lach erbij.

Dat doe je toch niet voor de lol?

Punt één ga je jezelf toch niet voor de lol half in de knoop leggen? Als ik voor mezelf spreek dan hé. Misschien heeft een ander hier wel lol in. Ook als ze ongesteld is. Brrr…alleen dat woord al. Er zijn nog tal van andere alternatieven om in shape te blijven, je hoeft jezelf niet moedwillig te martelen. Zeker niet lachend. We leven in een vrij land, je mag hier ook gewoon langzaam dichtgroeien. Geen punt. Dat kan ook allemaal met een maandverbandje in je slip. Echt waar! En punt twee, al helemaal niet in die tijd van de maand wanneer het voelt alsof je baarmoeder door een perforator wordt gehaald. Wederom, als ik voor mezelf spreek dan hé. Misschien vindt een ander het wel prettig om dat gevoel nog een beetje te versterken. Ieder zijn ding natuurlijk.

Pijnstillers en chocolade luidt het devies

Hell no! Die tijd van de maand gebruik ik bij uitstek om me vol te stouwen met alles wat de pijn maar enigszins verzacht. Pijnstillers en chocolade. Hoe cliché dit ook mag zijn. Het werkt. Een beetje. Mijn beweging is dan de gang naar de keuken om me daarvan te voorzien. En dat gaat soms best op een aardig tempo, al zeg ik het zelf. Best wel sportief ook, al zeg ik het zelf. En het allermooiste, dit houdt mijn maandverband ook prima!

Gewoon niet meer doen

Maar kom op, kap gewoon met die stompzinnige reclame spotjes. Fijn dat je maandverbandje het houdt, ook als je in de stijgers hangt. Top. Helemaal mooi als je hierbij dan ook nog kunt lachen. Alleen zou het misschien wat overtuigender overkomen als ze voor een dergelijk spotje, dames inzetten die op het moment dat deze op wordt genomen, daadwerkelijk helemaal leeglopen. Probeer dan nog maar eens te lachen en zo lenig te zijn.

Doe mij maar gewoon de werkelijkheid

Doe mij maar een spotje met gewoon een realistisch beeld van de werkelijkheid. Dan zou ik me tenminste begrepen en gesteund voelen. Ik zou ook lachen. Want dat is herkenbaar en van een beetje zelfspot knap ik vaak ook wel op. Ja, zelfs wanneer het die tijd van de maand is. Maak liever een spotje met een leuke actie waarbij je gratis een familiepakket chocolade zou krijgen. Kom maar door! Dan sta ik vooraan. Helemaal mooi als ze er dan ook nog een lading hallucinerende pijnstillers bij zouden doen. Hoor je mij niet meer klagen. Misschien zou ik dan zelfs dat merk ook nog kopen ook. Nee, niet misschien. Dan zou ik het zeker kopen! Met aandelen en het iedereen aanraden!

Als bij mij de rode vlag uithangt, dan houd ik me koest en is glimlachend een fijne work-out uitvoeren wel het laatste waar ik aan denk. Zelfs als mijn maandverbandje het houdt. Doei!


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Vergeet dan niet op de ‘Folluw us’ button onder dit artikel te klikken!


3 Replies to “Have a happy period!”

  1. Hou op schei uit, breek me de bek niet open. Ik kon amper funtioneren, was 24/7 bezig om complete stellingen in mijn supergrote slip te bouwen in de hoop de komende anderhalf uur door te komen. Dit is toch wel iets wat ik totaal niet mis. Het maandelijkse snaaien is helaas wel een blijvertje. Ongesteldheid iets om te lachen? Blij zijn, fijn sporten of wat dan ook? Doeiiiiiii! Xx

  2. Heerlijke blog! Hier team dichtgroeien zónder maandverband tegenwoordig. En zweten doe ik ook wel zonder atletiek. Die glimlach komt van de chocolade. Kwam t toch nog goed 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *