Lichtpuntjes in deze tijd. Ze zijn er! We kennen nu allemaal wel de voordelen van extra tijd voor je hobby’s, creativiteit en andere interessante bezigheden. En ook de natuur en de planeet zijn blij met deze ramp. Nog nooit was de lucht zo vrij van vliegtuigen. Er is geen streepje te zien! We maken er tegenwoordig zelfs een spelletje van: ‘Zoek het vliegtuig!’, of ‘Tel de vliegtuigen!’ Wie er het eerste eentje vindt of de meeste vliegtuiten telt, die heeft gewonnen.

Deze lichtpuntjes zijn er ook

Onze jongste dochter is nu ’s nachts ook eindelijk zindelijk. We vonden er nu de rust en de tijd voor om dit samen met haar te oefenen. Overdag is ze eigenlijk al heel lang zindelijk. Maar ’s nachts wilde het maar niet vlotten. Die hebben we in the pocket! Onze middelste kanjer kan nu zonder zijwieltjes fietsen en haar jongere zusje nu juist mét zijwieltjes. Ik had zelfs de tijd en de capaciteit hen alle twee te leren fietsen! Zo! Bam! Van alle markten thuis.

Lekker je eigen ritme volgen

Ik heb al in geen tijden meer een wekker gehoord en ik heb al in geen tijden meer een wekker gezet! Wat een heerlijkheid is dat. Gewoon wakker worden wanneer je wakker wordt. Ja, dat is helemaal niet verkeerd. En stiekem ga ik hierdoor ook wel weer ietwat later naar bed. Eh..pardon, gewoon té laat naar bed.

Geen (sociale) verplichtingen

Excuses hoef ik nu niet meer te verzinnen om onder een verjaardag of vervelende (sociale) verplichtingen uit te komen. De agenda voor verplichtingen is he-le-maal vrij tot juni! Geen gemoet. Vergaderingen, besprekingen…allemaal geschrapt. Geen gestress over extra werk of overuren. Geen logistieke doolhoven. Lekker overzichtelijk. Voor mij dan. In een andere branche kan dit natuurlijk weer helemaal anders zijn. Over de kanttekeningen van dit alles gaan we het nu niet hebben, het gaat immers over lichtpuntjes.

Tijd voor mijn ultieme les

Dit is mijn ultieme uitdaging om op te gaan in het moment en me eraan over te geven. Dat klinkt heel mooi, maar boy oh boy, ik geloof dat ik dat het moeilijkste vind wat er is! Mijn eigen ruimte is altijd mijn houvast en relativering geweest. Dat valt nu praktisch helemaal weg. Jup. Lastig. Moeilijk. Een verschrikking! Maar voor mij een belangrijke les om te leren, waar ik nu alle tijd en mogelijkheden in krijg. Sorry, ik zou het bij lichtpuntjes houden. Dit was een lichtpuntje met een dubbele lading geloof ik.

Heb je hier al bij stil gestaan?

Oh…nog even over dat werk hé. Als deze bak ellende straks weer voorbij is, heb je er dan al bij stilgestaan dat je je assortiment aan beroepen aan kunt vullen? Ik heb me de afgelopen weken bijvoorbeeld ontpopt als leerkracht en politieagent. En ik zou het ook niet verkeerd doen in een heus animatieteam! Die kan ik mooi bijschrijven op mijn cv! Een beetje afwisseling op werkgebied is nooit verkeerd!

This too shall pass

Over die bak ellende gesproken, die gaat ooit voorbij: ‘This too shall pass’ (Daar heb je ‘m weer!), het is inmiddels een mantra voor me geworden. Dank je wel pap, voor deze wijze woorden! Maar als we dan het station van passeren voorbij zijn, hoop ik dat we niet vervallen in het oude. Want dingen zijn veranderd, voorgoed. Na deze crisis hebben we allemaal ons rugzakje gevuld met een nieuwe levensles. Angst kreeg een gezicht, liefde was sterker dan ooit, verbondenheid was intenser dan ooit en vanzelfsprekendheid bestond niet meer. Laten we dat nooit meer vergeten lieve mensen!

Die afstand houden we erin!

Nooit eerder bleven mensen op precies de juiste afstand uit mijn aura. Hoewel ik een metertje extra ook helemaal niet erg zou vinden! Kunnen we de ‘houd 1,5 meter afstand’ er niet voorgoed inhouden?! Ik ga mijn eigen shirtjes bedrukken met deze fenomenale tekst. Kan ik er nog een beroep op mijn cv bijschrijven.

Ja, zoals je ziet, zijn er ook zeker lichtpuntjes in deze gekke en bizarre tijd! Heb jij de jouwe al ontdekt?


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Vergeet dan niet op de ‘Follow us’ button onder dit artikel te klikken!


Lees ook:

Corona uitbraak en werken in de kinderopvang
De hoekstenen van de samenleving
This too shall pass
Net als in de film
Thuis tijdens de coronacrisis (gastblog)

7 Replies to “Lichtpuntjes in de duisternis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *